Соопштенија за втор циклус
Анета Сердарова Магистерски труд
Комисија во состав:
СООПШТЕНИЕ
Почитувани студенти,
Во врска со престојната ЈУНСКА ИСПИТНА СЕСИЈА која ќе започне од 01.06.2022 и ќе трае до 16.06.2022, ВЕ ИЗВЕСТУВАМЕ дека пријавувањето на испитите за истата, потребно е да се направи во периодот од 25.05.2022 до 31.05.2022.
Покрај поднесување на физички пријави, студентите со електронско досие испитите задолжително да ги пријават и електронски преку iknow системот.
Терминим за полагање по договор со предметниот професор.
Морена Пандовска – Магистерски труд
Комисија во состав:
Проф.д-р Гордана Димитровска – ментор – gordana.dimitrovska@uklo.edu.mk
Проф.д-р Љупче Кочоски – член – ljupce.kocoski@uklo.edu.mk
Проф.д-р Вангелица Јовановска – член – vangelica.jovanovska@uklo.edu.mk
- Прием, стандардизација и пастеризација на млеко
- Технолог на ферментирани млечни производи (јогурт, кисело млеко, павлака)
- Технолог на сирења (бело саламурено сирење и кашкавал)
- Лаборант во лабораторија за испитување на млеко и готов производ.
Во периодот на извршување на праксата практикантите ќе имаат за задача да работат на проект што, по завршувањето на праксата, ќе треба да го достават во писмена форма до факултетот и компанијата, како и да извршат презентирање на истиот и резултатите добиени од него.“